ВДЯЧНІСТЬ ТА НЕВДЯЧНІСТЬ

6

ВДЯЧНІСТЬ ТА НЕВДЯЧНІСТЬ

ВДЯЧНІСТЬ ТА НЕВДЯЧНІСТЬ

Трохи роздумів про сьгоднішнє Євангеліє

І вони, перепливши через озеро, опинилися в землі Герасинській, тій, що розташована навпроти Галілеї.

Щойно Ісус зійшов на берег, Його зустрів якийсь чоловік із міста, одержимий бісами. Він давно вже не носив ніякого одягу і жив не в будинку, а в могильних печерах.

Побачивши Ісуса, він із криком упав до ніг Його і закричав: “Ну що Тобі потрібно від мене, Ісусе, Сине Бога Всевишнього? Молю Тебе, не муч мене!”

Він так кричав, бо Ісус уже повелів нечистому духу вийти з цієї людини. (Дуже багато разів дух опановував його, і хоча намагалися тримати його під вартою, в ланцюгах і кайданах, він розривав їх і тікав, гнаний бісом, у місця пустельні).

Ісус запитав його: “Як тебе звати?”
Той відповів: “Легіон”, бо в нього увійшло багато бісів.

І вони просили Його не відсилати їх у безодню.

Там же, на горі, паслося велике стадо свиней; біси просили в Ісуса дозволу увійти в цих свиней, і Він дозволив.

Залишивши людину, біси увійшли у свиней, і стадо кинулося з кручі в озеро і потонуло.

Побачивши все це, свинопаси кинулися тікати й розповіли про те, що сталося, у місті та околицях.

Тоді люди вийшли, щоб на власні очі побачити те, що сталося. Коли ж прийшли вони до Ісуса і побачили людину, з якої вийшли біси, що сиділа біля ніг Ісуса, одягнена і при здоровому глузді, вони злякалися.

А очевидці розповіли їм, як був зцілений біснуватий.

І всі жителі округи Герасинської стали просити Христа віддалитися від них – такий великий був їхній страх. Він увійшов у човен і вирушив назад.

Чоловік, з якого вийшли біси, просив у Ісуса дозволу залишитися з Ним, але Він відіслав його.

“Повертайся до себе додому, – сказав Він йому, – і розкажи там про те, що зробив для тебе Бог”. І чоловік цей пішов, по всьому місту розповідаючи про те, що зробив Ісус для нього.

Лк. 8:26-39

Герасинський біснуватий після зцілення свого прихиляється до Господа і бажає бути з Ним завжди; потім, почувши волю Його, йде й проповідує про благодіяння, яке він отримав.

Благодійник приваблює, воля Його стає законом для облагодіяного, і язик не може втриматися, щоб не сповіщати про те, що отримано від Нього.

Якби ми не мали в пам’яті всіх благ, отриманих і одержуваних від Господа, то не було б між нами невдячних, не було б порушників святої волі Його, не було б таких, які не любили б Його понад усе.

У хрещенні ми позбавлені батьківського гріха і всієї згубності його; у покаянні постійно омиваємося від гріхів, що періодично захоплюють нас. Промислом Божим охороняємося від бід, нерідко невидимих для нас самих, і отримуємо напрямок життя найбезпечніший для нас і сприятливий для цілей наших; та й усе, що маємо, усе від Господа.

Тому-то нам слід всім серцем належати Господу, в усьому виконувати волю Його і прославляти ім’я Його пресвяте своїм життям і ділами, щоб не бути гіршими за герасинського біснуватого, який відразу виявився настільки мудрим, що став гідним прикладом наслідування для всіх.

+padrelive 

Subscribe
Notify of
guest
0 Комментарий
Inline Feedbacks
View all comments